Experimenteren met video tijdens Batibouw

09 maart 2018

De uitdaging: 30 video’s voorbereiden, opnemen, editen en online plaatsen op 36 uur tijd. De vereisten: kwaliteit boven alles, zowel in inhoud als productie. En dit met een beperkte ploeg. Het lijkt haast onmogelijk, maar Livios ging de uitdaging aan tijdens de eerste professionele dag van Batibouw. En het resultaat? Dat is voor ons meer dan geslaagd!


  

Kwalitatieve content kent voor ons geen grenzen, maar sommige projecten zijn nu eenmaal makkelijker, sneller en kostenefficiënter te implementeren dan video. Video vraagt om een grondige voorbereiding, het juiste (top)materiaal, mensen met kennis van zaken, een stabiel platform en nog zoveel meer. Hoe je het ook draait of keert: video vraagt meer resources dan een goed geschreven tekst. Toch boeit video ons al jaren. En speciaal naar aanleiding van Batibouw organiseerden we onze eerste grote vuurdoop.

Omdat Livios kwaliteit in elke communicatie vooropstelt, schakelden we de hulp in van professionals. Met de ondersteuning van Motionmakers en de Online Video-collega’s van De Persgroep konden we onze eerste stappen zetten in de voorlopig onbekende wereld van video. De lat lag daarbij meteen hoog: snel en efficiënt kwalitatieve video’s opnemen bij onze partners op Batibouw. In media is vooral het moment waarop je met nieuws uitpakt van belang. Timing boven alles! Daarom gingen we meteen op de eerste professionele dag aan de slag.

En met succes. Niet minder dan 30 opnames prijken sinds vrijdag 23 februari op ons eigen Livios videokanaal op HLN.be. Ook op Livios zelf kregen de video’s de nodige aandacht via de nieuwsbrief. Om het de (ver)bouwer gemakkelijk te maken, deelden we alle video’s op in 3 thema’s: ruwbouw, technieken en afwerking. Een win-win-win. Voor onze lezers, partners en ons platform.

Dit video-experiment smaakt absoluut naar meer. In de komende weken en maanden gaan we volop nadenken over hoe we jullie met dezelfde efficiëntie en kwaliteit een voorstel kunnen doen om verder in te zetten op video. Via eigen kanalen en Livios.be. Wordt vervolgd!

Ga naar het nieuwsoverzicht