Livios infosessies tijdens Batibouw

07 april 2016

Batibouw ligt ondertussen een maand achter ons. Wij hopen dat elke standhouder mag spreken van een succes. Met het thema ‘Laat u goed omringen van A tot Z’ konden wij als dé portaalsite natuurlijk niet ontbreken. Het doel was simpel: steengoede objectieve info aanbieden voor de (ver)bouwer.


  

Samen met een aantal partners organiseerden we dagelijks infosessies voor de particuliere (ver)bouwer. In vijf verschillende sessies van telkens 45 minuten hielpen we hen op weg naar een geslaagd bouwavontuur.

  • Betaalbaar verbouwen, een utopie?                                                                          
  • Waarop letten bij het aangaan van een eerste woonkrediet?                        
  • In 4 stappen naar een energiezuinige woning                                        
  • Wat moet je weten over de financiering van jouw renovatie- of verbouwproject?
  • Wat is de rol van een architect bij een verbouwing?            

"Wij zijn blij om te kunnen meewerken aan initiatieven zoals dit"

‘Betaalbaar (ver)bouwen, een utopie?’ is een sessie die we nu al een aantal jaren organiseren op verschillende beurzen. We helpen de (ver)bouwers inschatten of hun project financieel haalbaar is door in te zoomen op de woonbonus, premies, historisch lage rentes, de vastgoedprijzen en de energievereisten.

Thuis in Geldzaken, een initiatief van onze hoofdpartner BNP Paribas Fortis, nam de twee sessies rond financiering voor zijn rekening. Bouwers kregen een overzicht van de valkuilen bij het aangaan van een eerste woonkrediet. Verbouwers mochten dan weer rekenen op tips en tricks voor de specifieke financiering van een verbouwing. Dirk Vandenbroucke, Project Manager bij BNP Paribas Fortis legt uit: “Door de grote hoeveelheid aan informatie zien mensen vaak het bos door de bomen niet meer. Daarom zijn wij blij om te kunnen meewerken aan initiatieven zoals dit. We zorgen er alvast mee voor dat (ver)bouwers of kopers kunnen starten met de belangrijkste basisinformatie. Zo hopen wij hen te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.”

In samenwerking met Iedereen BEN en Renovatie2020 boden we de sessie ‘In 4 stappen naar een energiezuinige woning’ aan. Ook dank aan de partners van deze initiatieven om telkens persoonlijk aanwezig te zijn voor vragen na iedere sessie.

Tot slot organiseerde de Vlaamse Orde van Architecten een sessie over de rol van de architect bij een verbouwing. Wanneer is de architect een verplichting en wat mag je van de architect verwachten?

De infosessies werden zeer dankbaar onthaald. (Ver)bouwers genoten van de professionele presentaties, de aandacht voor extra vragen nadien en de ontvangst van alle presentaties in PDF. In totaal waren er meer dan 1.100 (ver)bouwers ingeschreven voor de 36 sessies.

Ga naar het nieuwsoverzicht