Pinterest is dé place to be

30 oktober 2015

Pinterest is het platform bij uitstek om je te laten inspireren. De plaats ook waar je al je ideeën bijhoudt. Dat doe je door foto’s op te slaan op verschillende themaborden. Van kapsels tot recepten en van huwelijken tot het inrichten van je woning, op Pinterest vind je alle soorten inspiratie. Pinterest wordt dan ook niet voor niets bestempeld als het meest verslavende sociaal medium op dit moment. Een gemiddeld bezoek duurt er maar liefst 75 minuten. Ondanks deze positieve cijfers nemen heel wat bedrijven dit kanaal niet op in hun social mediastrategie. Wij sommen enkele feiten op en geven je 3 goede redenen om vandaag nog te starten met Pinterest.

7 feiten opgesomd

  • In 2014 was Pinterest het snelst groeiende sociale medium
  • 80% van de pinners zijn vrouwen, al neemt het aantal mannen sterk toe
  • Meer dan de helft van de gebruikers bezoekt Pinterest elke dag
  • Het beste moment om te pinnen is tussen 14u en 16u in de namiddag en tussen 20u ‘s avonds en 1u ’s nachts
  • Zaterdag is dan weer de beste dag van de week om je pins te verspreiden
  • 75% van clicks die via Pinterest naar een website gaan, komen via de app. Zorg er dus voor dat je website geschikt is voor mobiel gebruik
  • Pins met een beschrijving tussen 100 en 200 tekens worden het vaakst gerepind

Welke mogelijkheden biedt Pinterest voor jou?

1. Geef je bedrijf een gezicht

Zoals eerder aangehaald, is Pinterest hét medium bij uitstek om mensen te inspireren. Met de juiste borden zorg je ervoor dat potentiële klanten jou leren kennen en een beter zicht krijgen op waar je bedrijf voor staat. 

2. Genereer trafiek naar jouw website

Pinners zijn op zoek naar allerlei inspiratie. Ze zoeken ideeën voor hun nieuwe keuken, hoe ze zelf hun muren kunnen behangen of speuren naar inspiratie om hun tuin aan te leggen. Het is jouw taak om hen de juiste ideeën, tips en inspiratie voor hun themaborden aan te bieden. Koppel deze pins aan de juiste pagina op je website en je bent al een heel eind op weg.

3. Deel je kennis

Heb je geen inspirerende producten om te delen? Geen nood! Ook als dienstverlenend bedrijf kan je scoren op Pinterest. Infographics en ‘how to’-pins zijn ontzettend populair. Ook bij dit soort pins is het belangrijk om ze aan de juiste pagina binnen je website te koppelen. Daar kan je de bezoeker dan helemaal overtuigen met de juiste content.

Pinterest & Livios

Ook bij Livios zijn we overtuigd van de meerwaarde van Pinterest. (Ver)bouwers kunnen via onze website al heel wat relevante info opdoen, maar dankzij dit sociaal medium kunnen we hen ook visueel bereiken en inspireren.

Hoe we dat doen? Foto’s van partners die verschijnen in artikels binnen visueel sterke rubrieken (zoals bv. keuken of badkamer) verzamelen we op in totaal 34 borden (Nederlands en Frans). Daarnaast hebben we nog een aantal extra borden, vol met interessante hulpartikels voor (ver)bouwers, zoals tips, checklists, klussen, enzovoort.

Zo vormt Pinterest enerzijds een extra visueel verlengde van Livios.be én vinden anderzijds heel wat geïnteresseerde pinners hun weg naar onze website.

Volg Livios op Pinterest

Je eigen Pinterest-account nog niet toegevoegd aan je microsite? Bezorg ons de link en we maken het voor jou in orde. 

Ga naar het nieuwsoverzicht