Google gaat voor mobile friendly, toch even nuanceren

22 mei 2015

Google kondigde het een tijdje geleden aan: mobile friendly websites gaan beter scoren in de zoekresultaten. Sommigen vreesden voor een ‘Mobilegeddon’ waarbij websites zonder mobiele versie uit de zoekresultaten zouden verdwijnen. Maar welke impact hebben deze veranderingen van Google nu écht?

Wat betekent dit voor jou?


  

Google beloont mobile friendly websites sinds 21 april. Het is belangrijk om weten dat de aanpassingen alleen gelden voor smartphones. Als je zoekt via tablet of desktop verandert er dus niets. Met de nieuwe veranderingen straft Google websites zonder mobiele versie niet af. Wel belonen ze mobiele websites door hen een hogere ranking te geven in de zoekresultaten via smartphones. Je smartphone geeft vanaf nu ook aan of een website geschikt is voor mobiel.

Uit een onderzoek van Duo digital factory blijkt dat de ‘Mobilegeddon’ niet de grote veranderingen teweeg bracht, zoals gevreesd. Google zelf verwacht de impact pas binnen enkele weken te zien.

Benieuwd of jouw website voldoet aan de eisen? Test het meteen met de Mobile Friendly Test.

Vernieuwd forum voor Livios

Bij de ontwikkeling van ons nieuw forum, dat deze week online ging, hielden we rekening met de aangepaste zoekresultaten van Google. Zo vinden nu ook bezoekers via smartphones hier makkelijker hun weg. Het aangepaste forum is niet alleen gebruiksvriendelijker, ook de look kreeg een make-over.

Lees het uitgebreide artikel over de gevolgen van de ‘Mobilegeddon bij Bloovi'.

Ga naar het nieuwsoverzicht